Körkort till bil

Börja med att skaffa körkortstillstånd

För att få övningsköra behöver du ha fyllt 16 år och skaffat ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Du kan läsa mer om det här: https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/ta-korkort/personbil-och-latt-lastbil/b-personbil-och-latt-lastbil/

För att få ett körkortstillstånd behöver du göra en synundersökning. Det gör du hos en legitimerad optiker. Du kan inte göra synundersökning hos Staffans Trafikskola.

Nu är det dags för en testlektion

Efter att du har skaffat körkortstillstånd så kontaktar du oss för att boka in testlektion. Efter testlektionen kan läraren komma med ett förslag på upplägg för just din utbildning. Köp din testlektion i vår E-handel och kontakta oss därefter på info@staffanstrafikskola.se så hittar vi en tid som passar. I dagsläget går det inte att boka en tid för testlektion online.

Smidigt och billigare med ett paket

Genom att köpa något av våra paket får du ett billigare styckpris på körlektioner och i de flesta paket ingår Risk 1, böcker och övningsfrågor att göra online. Köp ditt paket i vår E-handel. Prislista finns också här.

När är det dags för uppkörning?

Din trafiklärare kommer att ge en rekommendation när det är dags för körprov hos Trafikverket och kommer boka in tid åt dig.

Manuell eller automatväxlad bil?

Vi har både manuellt växlade bilar och automatväxlade bilar.

Introduktionsutbildning (Handledarutbildning)

Elev och handledare som ska övningsköra privat tillsammans för bil måste gå en introduktionskurs, som ni kan gå hos oss. Kursen är tre timmar lång. Aktuella datum och tider hittar du här på hemsidan. Boka och betala i vår E-handel. Du som ska vara handledare behöver ansöka om tillstånd, läs mer här.

Teorikurs

Hos oss kan du gå teorikurs. Aktuella datum och tider hittar du här på hemsidan. Boka genom att maila till info@staffanstrafikskola.se.

Riskutbildning 1 (teori)

Denna kurs är obligatorisk och lär ut kunskap om riskbeteenden, droger och alkohol. Kursen är tre timmar lång och bra att gå i början av utbildningen. Aktuella datum och tider hittar du här på hemsidan. Boka och betala i vår E-handel.

Riskutbildning 2 (halkkörning)

Halkbana är del två i den obligatoriska riskutbildningen för körkort för bil. Syftet med utbildningen är att du ska lära dig att hantera riskfyllda situationer, främst manövrering på halt underlag. För närvarande har vi inga tider för Risk 2.

Boka din plats!

Alla våra aktuella kursdatum
finns i E-handeln.

Du försäkrar dig om en plats
genom att boka och betala där.

Om din kurs ingår i ett paket du köpt,
så bokar du din plats i Elevcentralen.